Prozori

Prozori

Drveni prozori iz našeg asortimana, postali su proizvod, u čijem su procesu izrade primjenjeni 20-godišnje iskustvo, tradicija, savremena tehnologija i tehnika upotrebe materijala, i kao u svim našim proizvodima – jednostavna ljubav prema drvetu. Proizvesti dobar proizvod ne znači samo upoznati i ovladati mehanikom rada, već i prepoznati prirodnu prednost svakog drveta, svakog stabla, i pronaći način da se te prednosti istaknu u prvi plan, i učine zaštitnim znakom svakog proizvoda. Prozore izrađujemo od domaćeg i uvoznog drveta, zavisno od želja naših klijenata. Prozore od „domaćih materijala“ izrađujemo od jele, smrče, hrasta i bora, a kada govorimo o uvoznom drvetu, u našem asortimanu možete pronaći mahagoni i sibirski ariš. Prozorski elementi su izrađeni od troslojnih lamela (lepenica) 68x84mm, osušenih na optimalnih 10-12%, čime se drvni elementi dovode u stanje najpodesnije za obradu.

Izvedeni elementi su urađeni u modelu radijalnog goda, bez smolnica, čvorova i vidljivog mjesta sastava, gdje se uski-paralelni godovi okreću ka vanjskoj strani, čime se otklanja mogućnost pucanja i uvijanja drveta. Visoko kvalitetan i savremeno oblikovan okov omogućuje kod ovog tipa prozora otklopno-zaokretno otvaranje (kipanje), čime se postiže maksimalna funkcionalnost.

Radimo sa GU, Roto i Siegenia okovima, koji su najkvalitetniji na tržištu okova za građevinsku stolariju. Takođe, izrađujemo i klizne stijene, koje pored svoje besprijekorne funkcionalnosti, predstavljaju i veoma praktičan model u primjeni načela efikasnosti i estetike.

Na okvir (štok) i na krilo se ugrađuje po jedna eloksirana aluminijska okapnica (AL) radi stopostone zaštite od kiše, magle, rose i drugih vremenskih uticaja. Takođe, prozor dolazi i sa mogućnošću ugradnje tri diht gume (dihtung), dve na krilu i jedna na okviru (štoku), čime se obezbjeđuje apsolutna izolacija na sastavima štoka i krila.

U narudžbu možete poručiti i roletne – aluminijske(Al) ili plastične (PVC), te drvene kapke (grilje), kao i tradicionalne škure za objekte na primorju.

Prozori su obojeni i završno lakirani sa eko bojama na vodenoj bazi ili PU (poliuretanskim) bojama, gdje se vanjska zaštita vrši sa četiri premaza, od kojih je prvi nanošenje impregnacije (u sklopu koje se nalazi biocidna i fungicidna zaštita), zatim nanos bajca (nijanse, podloge), nakon kojeg dolazi temeljni sloj laka, i završava se sa konačnim zaštitnim lakom.

Staklo koje birate za svoj prozor dolazi iz najboljih staklana u BiH, licenciranih i sertifikovanih za vrhunsku proizvodnju stakla. Staklo možete naručiti u različitim formama i sa različitim performansama – bilo da želite ukrasna stakla, stakla sa termo i zvučnom izolacijom, ili pak sigurnosna-protivprovalna (lamistal) stakla. Pored standardnih termoizolacionih („vakuumskih“) stakla, u našoj ponudi možete naći stakla punjena argonom i kriptonom, uz dopunu low-e (niskoemisionih) premaza, kojima se postiže vrhunska toplotna i zvučna izolacija.


DODATNE FOTOGRAFIJE
Proizvodi

Kontakt info

DRVO-OBRADA  d.o.o.
Posavska 19
74450 Brod
Republika Srpska, BiH

GSM: +38765/494-918
          +38765/823-664
Email: drvoobrada@yahoo.com